Voetbal-bal-sport-doel

RWF wint overtuigend van Rijperkerk

FRIESCHEPALEN – Promovendus RWF heeft de thuiswedstrijd tegen Rijperkerk met 3-0 gewonnen en handhaaft zich daardoor zo goed als zeker in de 3e klasse. Alleen als VIOD volgende week met 22 doelpunten verschil wint van Ternaard, gaat het feest niet door.

RWF begon speelde in het begin van de wedstrijd wat geforceerd en moest Rijperkerk met man en macht van het lijf houden. In de 25e minuut ontworstelde RWF zich aan die druk, toen Stefan Soekhoe een prima actie met een schitterend doelpunt bekroonde: 1-0. RWF ging direct op zoek naar meer en voetbalde bij vlagen prima. Tien minuten later was ook de tweede treffer daar; Rene van Wier rondde een combinatie met Erik Jan van Wijk uitstekend af.

RWF probeerde in de tweede helft met goed voetbal via de vleugels de marge verder te vergroten. Er diende zich tal van kansen aan, maar de RWF-spitsen waren keer op keer ongelukkig in de afwerking met een afgekeurde treffer van Erik Jan van Wijk als dieptepunt. Toch werd het enthousiaste thuispubliek nog op een goal getrakteerd. Hilbert Jongsma schoot voor het scheiden van de markt de dik verdiende 3-0 binnen.

Volgende week speelt RWF zijn laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen kampioen Kollum.

Artikel geplaatst door Arodi Buitenwerf op 7-05-12 12:42.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Woudklank via:
Advertentie
advertentie
Advertentie