Volleyball-bal-sport2

Reva dames 1 na winst veilig en richt zich nu op bekerfinale

GORREDIJK – Door de 3-2 zege op VVSA, vrijdagavond bewerkstelligd in Gorredijk, speelt Rabobank Reva dames 1 van coach Ron Durge ook volgend seizoen in de derde divisie.

Ron Durge startte tegen VVSA met Anke Kamstra, Sandra Bos, Ina Wolting, Lizanne Schouwink, Nicole Jaspers en Fokje de Wolf in de basis. Dit zestal begon aarzelend, maar kwam later toch goed op stoom: 25-22.

De tweede en derde set werden nipt verloren (25-27 en 21-25). Vooral de tweede set was spannend. Bij een achterstand (18-22) kwam Irmi Poiesz in het veld en onderscheidde zich direct met lef en een weergaloze redding in het achterveld. Een bijna onmogelijke bal haalde ze nog als linksvoor notabene in het achterveld. Deze set werd nog spannend, maar VVSA herpakte zich nog.

De vierde set ging gelijk op en halverwege nam Reva afstand, 15-11. VVSA gaf aan niet voor niets naar Gorredijk te zijn gekomen en vocht zich terug tot 20-20. Lizanne Schouwink loste Irmi Poiesz af aan het net en scoorde direct. Dit gaf de thuisploeg vertrouwen. Reva pakte deze set alsnog gemakkelijk: 25-22.

Dit gaf zoveel vertrouwen voor de vijfde set, dat Reva meteen doorstoomde. De eerste aanval werd nog uitgeslagen, maar met zoveel overtuiging dat het eigenlijk niet meer stuk kon. Na 11-9 werd het uiteindelijk 15-10 en speelde Reva zich definitief veilig.

“Het klinkt gek, maar de manier waarop de eerste aanval in de vijfde set misging, gaf mij het gevoel dat het met het zelfvertrouwen goed zat. Ik zie liever een aanval die vol overtuiging wordt uitgeslagen, dan een halfbakken bal over het net. Na deze aanval pakten we meteen het initiatief en wonnen de wedstrijd”, aldus een gelukkige trainer/coach. “En nu gaan we ons volledig richten op de bekerfinale volgende week in Zwolle. We spelen dan tegen de kampioen, dus we zijn geen favoriet. Maar het gaat over een wedstrijd, dus voor beide teams geldt dezelfde spanning!”

Zaterdag 28 april speelt Reva de laatste wedstrijd van het seizoen. En niet een onbelangrijke! De bekerfinale. Aanvang 13.00 uur in de Landstedehal in Zwolle. Na deze wedstrijd neemt de ploeg afscheid van Anke Kamstra. Na vele jaren in dames 1 te hebben gespeeld, stopt zij. Ook trainer/coach Ron Durge neemt afscheid na 4 jaar.

Artikel geplaatst door Arodi Buitenwerf op 23-04-12 12:55.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Woudklank via:
Advertentie
advertentie
Advertentie