foto ondertekening-1

Opsterland en Elkien samen aan de slag in Gorredijk

BEETSTERZWAAG/GORREDIJK – Woningcorporatie Elkien en de gemeente Opsterland hebben dinsdag hun samenwerking in twee grootschalige wijkvernieuwingsprojecten in Gorredijk officieel bekrachtigd. Met de werkzaamheden werd al eerder gestart.

Op het gemeentehuis in Beetsterzwaag zetten Elkien-directeur Alex Bonnema en loco-burgemeester Klaas de Boer hun handtekening onder de afspraken en de projectaanpak voor de renovatie, sloop en vervangende nieuwbouw in woonwijken De Vlecke en De Stokerij.

Elkien sloopt in De Vlecke 93 woningen en vervangt deze door 72-74 woningen. De renovatie van 56 andere woningen is inmiddels afgerond. De sloop en vervangende nieuwbouw worden in vijf fasen uitgevoerd en zijn naar verwachting in 2016 klaar. Het exploitatiegebied bestaat uit (delen van) de straten De Vlecke, Schansburg, De Tsjerk Hiddes, Sjoelstrjitte, Houtmoune en Iikmoune.

In De Stokerij sloopt Elkien 25 woningen en vervangt deze door 16 nieuwe woningen. Hier worden 46 woningen gerenoveerd. De sloop, renovatie en nieuwbouw vindt in fasen plaats en is naar verwachting eind 2012 of begin 2013 klaar. Alle woningen krijgen eigentijds wooncomfort, zijn energiezuinig en bedienen door de flexibele indeling, verschillende doelgroepen.

De gemeente Opsterland realiseert voor beide wijkvernieuwingsprojecten de voorzieningen van openbaar nut, zoals bestrating, verkeersdoeleinden, openbaar groen en waterhuiskundige voorzieningen.

Artikel geplaatst door Arodi Buitenwerf op 25-01-12 01:49.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Woudklank via:
Advertentie
advertentie
Advertentie